test slogan

Contact

info@iaticket.com

Category

IA Ticket is ons compleet kaartverkoopsysteem. Innovatieve marketing tools zijn een belangrijk onderdeel in deze tijd.
Ons kaartverkoop systeem is geschikt voor alle type evenementen en kan je zonder extra kosten aan uw ticketshop toevoegen.

Evenementen en online tickets verkopen

Evenementen zijn er in het groot en klein. Workshops, congressen, festivals; het zijn allemaal evenementen waarvoor bezoekers online tickets kopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er tickets voor verkopen. Via Eventix kun je alle soorten tickets voor een evenement aanbieden.

De online ticketshop

Het verkopen van tickets is in de afgelopen jaren enorm veranderd. Sinds 2012 is volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) het verkopen van e-tickets voor evenementen bijna verdubbeld (25,5% in 2012, 47,7% in 2019).

De omgeving waarin bezoekers tickets voor een evenement koopt, is steeds vaker de online ticketshop. Bezoekers willen zelf de keuze hebben wanneer ze een (online) ticket kopen en niet afhankelijk zijn van openingstijden. Een bezoeker kan tijdens het bingewatchen van zijn of haar favoriete serie op Netflix online tickets kopen. Dat betekent niet dat hardcopy tickets verdwijnen, dat zullen eerder naar een ‘premium’-aankoop veranderen. Doordat een hardcopy ticket tastbaar is, voelt een bezoeker zijn (fysieke) kaartje en draagt dit bij aan de beleving rondom een evenement.

De styling van een online ticketshop

Met de mogelijkheid om online tickets te verkopen, ontstaan er nieuwe mogelijkheden om meer de huisstijl van je evenement te laten zien. Een voorbeeld is het aanpassen van de styling van een online ticketshop. Door zelf de kleuren en styling van je online ticketshop te kiezen, heb je een extra contactmoment om je huisstijl door te voeren.